Chovejte se, jako by to už bylo vaše.

Článek je inspirován mým oblíbeným mentorem Dr. Joe Dispenzou.

Právě teď, v tomto okamžiku, máte v rukou moc změnit svůj život. Jste tvůrci své reality. A dnes si povíme, jak tuto neuvěřitelnou sílu uvnitř sebe můžete využít. 

Vše začíná dvěma jednoduchými slovy. Uvolnění a důvěra. Zamyslete se nad tím. Jak často trávíme dny ve spěchu, stresu a obavách, co se může stát? Jsme neustále v napětí a snažíme se mít vše kolem sebe pod kontrolou. Ale co kdyby klíčem k získání všeho, co chcete, je ve skutečnosti nechat to být? 

Přesně tak. Tajemstvím toho, jak naplnit svá přání, jak si vytvořit život svých snů, je uvolnit se a důvěřovat. Zní to tak jednoduše, že? Ale je to hluboká pravda, která může změnit celou vaši existenci. Když se uvolníte, otevřete se nekonečným možnostem vesmíru. Vaše mysl se projasní, tělo se zklidní a vy vytvoříte prostor pro zázraky. A když důvěřujete, přizpůsobujete se přirozenému toku života. Přestanete plavat proti proudu a začnete plout s ním.

A teď přichází ta zajímavá část. Když zkombinujete uvolnění a důvěru s očekáváním, nastane to pravé kouzlo. Tehdy začnete vnímat výsledky. Ne v nějaké vzdálené budoucnosti, ale tady a teď, dnes. 

Mnohým z nás bylo vštěpováno, že změna vyžaduje čas. Že musíme tvrdě pracovat, bojovat a trpět, než dosáhneme svých cílů. Ale co když to není pravda? Co když můžete očekávat zázraky ještě v ten samý den, kdy si stanovíte svůj cíl? Možná to zní příliš dobře na to, aby to byla pravda, ale jak říká dr. Joe Dispenza "opakovaně to vidím na vlastní oči". Dr. Joe je svědkem toho, jak se lidé uzdravují z chronických nemocí, zhmotňují své vysněné zaměstnání, nacházejí spřízněné duše, a to vše během několika dnů nebo dokonce hodin. A všechno to začalo tím, že se rozhodli uvolnit, důvěřovat a očekávat, že se stanou velké věci. 

Vím, co si teď možná myslíte: Ale já už jsem pozitivní myšlení zkoušel. Zkoušel jsem vizualizaci. Nefungovalo to. A já vás chápu, opravdu. Ale věc se má takhle. Nejde jen o pozitivní myšlení nebo vizualizaci. Jde o to, abyste to cítili. Je to o ztělesnění reality, kterou si přejete právě teď, v tomto okamžiku. 

Když se skutečně uvolníte a důvěřujete, dostanete se do stavu, kdy je možné cokoli. Vaše tělo uvolní napětí, mysl se projasní a vy se napojíte na pole nekonečného potenciálu. V tomto stavu již nejste od svých přání odděleni, stáváte se s nimi jedním celkem. A tady přichází na řadu očekávání. Když očekáváte, že se něco stane, nedoufáte v to ani si to nepřejete. Jste si tím jisti. Žijete, jako by se to už stalo. A tehdy začne vesmír reagovat. 

Vesmír totiž nechápe rozdíl mezi tím, co se děje ve vašem vnějším světě, a tím, co se děje ve vašem vnitřním světě. Když si dokážete navodit pocit, že máte to, co chcete, ještě předtím, než se to skutečně projeví ve vaší fyzické realitě, tehdy se stáváte skutečným tvůrcem. 

Jak to tedy udělat? Jak se uvolnit, důvěřovat a očekávat, že se dnes stanou zázraky? Vše začíná u vašich myšlenek a energie. Každá myšlenka, která vám proběhne hlavou, vyšle signál do vesmíru. Je to jako když hodíte kamínek do rybníka, vlnění se šíří a ovlivňuje vše kolem vás. Když myslíte na nedostatek, strach, obavy, vysíláte signál, který ve vašem životě vytváří více takových zkušeností. Když se však rozhodnete myslet na hojnost, lásku, možnosti, vytváříte zcela jinou realitu. Naladíte se na jinou frekvenci, kde jsou zázraky nejen možné, ale i očekávané.

A nejde jen o vaše myšlenky, ale i o vaši energii, o vaše vibrace. Každá emoce, kterou cítíte, vysílá signál do vesmíru. Když se cítíte vystresovaní, úzkostní nebo frustrovaní, vibrujete na nízké frekvenci. Když se však dokážete uvolnit, když dokážete důvěřovat, když dokážete pociťovat radost a vděčnost ještě předtím, než se splní vaše přání, tehdy vibrujete na frekvenci, která přitahuje zázraky. 

Jak tedy můžeme změnit své myšlenky a energii? Začíná to uvědoměním. Věnujte pozornost tomu, na co během dne myslíte a co cítíte. Všimněte si, kdy se ocitáte ve stresu nebo obavách, a pak se vědomě rozhodněte pro změnu. Zhluboka se nadechněte, vnímejte, jak se vaše tělo uvolňuje, a pak se sami sebe zeptejte: Na co bych právě teď myslel, kdybych skutečně věřil, že mi všechno perfektně vychází? Jak bych se cítil, kdybych věděl, že moje přání jsou již na cestě ke mně? 

Zde přichází na řadu meditace. Když meditujete, vytváříte mezi svými myšlenkami prostor. Vystoupíte z neustálého mumraje své mysli a dostanete se do místa klidu a potenciálu. V tomto prostoru můžete začít přeprogramovávat své podvědomí. Většinu našich myšlenek a chování ovládá naše podvědomí. Je to jako autopilot, který byl naprogramován našimi minulými zkušenostmi, našimi přesvědčeními a naším prostředím. Když však meditujeme, můžeme se k této podvědomé mysli dostat a začít tento program měnit. Při meditaci si můžete vizualizovat svou vytouženou realitu. 

Ale pamatujte, že nejde jen o to, vidět ji v mysli, ale cítit ji každou buňkou svého těla. Jaké by to bylo mít dokonalé zdraví? Jaké by to bylo být finančně zajištěný? Jaké by to bylo mít láskyplný vztah plný vzájemné opory? Když sedíte a meditujete, dovolte si tyto pocity plně ztělesnit. Nechte se jimi zaplavit. Nechte se jimi naplnit. Když tohle děláte, doslova měníte chemii svého mozku. Vytváříte nové nervové dráhy, které podporují vaši novou realitu. 

Nestačí ovšem udělat tohle jen jednou a očekávat zázraky. Je třeba, aby se to stalo vaší každodenní praxí. Každý den si udělejte čas na uvolnění, důvěru a očekávání velkých věcí. Zařaďte to do své rutiny stejně jako čištění zubů nebo snídani. 

A přitom si všímejte znamení kolem sebe. Vesmír s námi neustále komunikuje a vede nás k našemu nejvyššímu dobru. Často jsme však příliš zaneprázdněni, příliš vystresováni, příliš zabraní do svých myšlenek, než abychom si toho všimli. Když se uvolníte a budete důvěřovat, budete na tato znamení lépe naladěni. Začnete si všímat synchronicit, oněch malých náhod, které se zdají být příliš dokonalé na to, aby byly náhodné. Možná si na někoho vzpomenete a on vám o chvíli později zavolá, možná všude, kam se podíváte, vidíte stále stejné číslo nebo zaslechnete rozhovor, který vám poskytne přesně tu informaci, kterou potřebujete. 

To všechno jsou známky toho, že jste na správné cestě. Jsou to potvrzení od vesmíru, že slyšel vaše přání a pracuje na tom, aby vám je splnil. Musíte však být otevřeni jejich přijetí. Musíte věřit, že jsou tu. 

To nás přivádí k dalšímu důležitému bodu – vděčnosti. Když jste vděční za to, co už máte, otevíráte se přijímání dalších věcí. Je to jako říct vesmíru: Opravdu si vážím všeho, co jsi mi dal. Jsem připraven dostat víc. Zařaďte tedy vděčnost do své každodenní praxe. Každé ráno, když se probudíte, ještě než vstanete z postele, zamyslete se nad třemi věcmi, za které jste vděční. Vnímejte vděčnost ve svém těle, nechte se jí naplnit a pak si tento pocit neste s sebou po celý den. 

Vím, co si teď někteří z vás možná myslí: Ale co činy? Nemusíme pro splnění svých snů něco udělat? A máte naprostou pravdu, činy jsou důležité. Ale nejde o to, abyste věci vynucovali nebo se drali proti proudu. Když jste uvolnění, když důvěřujete, když očekáváte, že se stanou velké věci, bude vám jasné, jak správně jednat. Budete cítit inspiraci k určitým krokům. Budete ve správný čas na správném místě a potkáte správné lidi. Příležitosti se vám budou samy nabízet. 

Tomu říkám inspirované konání. Není to o tlaku a úsilí. Jde o to, abyste se nechali unášet přirozeným proudem života. Jde o to řídit se intuicí, důvěřovat svému instinktu a podnikat kroky, které vám připadají správné. Jednat inspirovaně. Nebude vám to připadat jako práce. Bude vám to připadat jako zábava. Budete mít pocit, že děláte přesně to, co máte dělat. A tehdy se začnou dít zázraky. 

Nyní si povězme něco o očekávání. Tady mnoho lidí narazí. Říkají, že něco chtějí, ale v hloubi duše nevěří, že je to pro ně možné. Mají pochybnosti, obavy, omezující přesvědčení, která je brzdí. 

Ale když něco opravdu očekáváte, když to cítíte v kostech, tehdy začne vesmír hory přenášet, aby se to stalo. A klíčem k očekávání je odpoutat se od výsledku. Co tím myslím? Když jsme připoutáni k určitému výsledku, často vycházíme z nedostatku a říkáme: Tohle se musí stát, jinak nebudu šťastný. A tato energie potřeby, zoufalství, od nás vlastně naše touhy odstrkuje. Když se však dokážeme od výsledku odpoutat, když dokážeme říci: Byl bych rád, kdyby se to stalo, ale vím, že cokoli se stane, je pro mé nejvyšší dobro, tehdy se otevíráme tomu, abychom dostali ještě více, než jsme si dokázali představit. 

Očekávejte tedy, že se stanou velké věci, ale berte toto očekávání zlehka. Věřte, že vesmír má pro vás plán, který je ještě lepší, než si dokážete představit svou omezenou lidskou myslí. A pamatujte, že očekávání není o tom, že čekáte, až se něco stane v budoucnosti. Jde o to žít tak, jako by se to už stalo. Jde o to, abyste budoucnost přenesli do přítomného okamžiku.

Tak často odkládáme své štěstí. Říkáme si, že budeme šťastní, až získáme vysněnou práci, nebo že se budeme cítit úspěšní, až vyděláme určitou částku peněz, nebo že se budeme cítit milovaní, až najdeme toho pravého partnera. Pravdou však je, že všechny tyto věci můžete cítit právě teď. Můžete se cítit úspěšní ještě předtím, než vyděláte svůj první milion. Lásku můžete cítit dříve, než potkáte spřízněnou duši. Můžete se cítit zdraví ještě předtím, než zmizí fyzické příznaky. A když si tyto pocity dokážete vytvořit sami v sobě, stanete se magnetem pro zážitky, které těmto pocitům odpovídají. 

To je to, co znamená žít v konečném výsledku. Jde o ztělesnění verze sebe sama, která již má vše, po čem toužíte. Jak by taková verze vašeho já přemýšlela? Jak by se cítila? Jak by se chovala? Jak by mluvila? Začněte žít jako tato verze sebe sama ještě DNES. Nečekejte na změnu vnějších okolností. Buďte změnou, kterou chcete ve svém životě vidět. 

Vím, že to může znít náročně. Vím, že vám to může připadat jako velký skok od místa, kde jste teď, k místu, kde chcete být. Ale pamatujte, že tento skok nemusíte udělat najednou. Můžete začít po malých krůčcích. Začněte třeba jen s pěti minutami denně. V klidu se posaďte, zavřete oči a představte si, jak žijete svůj ideální život. Vnímejte pocity spojené s tímto životem. Nechte je naplnit své tělo. A když otevřete oči, přeneste si tyto pocity s sebou do zbytku dne. 

Když to budete dělat důsledně, začnete si všímat změn. Možná to budou zpočátku jen drobnosti. Budete se cítit o něco klidnější, budete lépe zvládat stres. Během dne si budete všímat častějších okamžiků radosti. Ale jakmile budete v této praxi pokračovat a stane se pravidelnou součástí vašeho života, začnete pozorovat větší změny. Začnou se objevovat nové příležitosti. Lidé budou přitahováni vaší energií. Věci, které vás dříve trápily, vás nebudou tolik ovlivňovat. A než se nadějete, rozhlédnete se kolem sebe a uvědomíte si, že se váš život proměnil ne proto, že jste bojovali, tlačili a nutili věci, aby se staly, ale proto, že jste se uvolnili, důvěřovali a očekávali, že k vám velké věci přijdou. 

 

 

Nyní se chci věnovat něčemu, co se často objevuje, když mluvíme o projevování našich přání. Někteří lidé se domnívají, že je sobecké soustředit se na to, co my sami chceme. Myslí si, že chtít víc pro sebe nějak ubírá druhým. Ale pravda je, že když zvyšujete své vibrace, když si vytváříte lepší život, zvyšujete tím vibrace všech kolem sebe. Vaše radost, váš úspěch, vaše hojnost nikomu jinému neubírá. Ve skutečnosti to ostatní inspiruje k tomu, aby ve svém životě dosáhli na víc. 

Zamyslete se nad tím. Jak se cítíte, když jste v blízkosti někoho, kdo je šťastný, sebevědomý a úspěšný? Nepomáhá vám to věřit, že i vy sami můžete dosáhnout víc? To je vlnový efekt zvyšování vašich vlastních vibrací. Proto se nedržte zpátky. Nesnažte se ztlumit své světlo. Svět potřebuje, abyste byli svým nejlepším, nejbohatším a nejradostnějším já. Protože když žijete podle svého nejvyššího potenciálu, inspirujete ostatní, aby dělali totéž. 

Nyní si povězme o něčem, co nám často stojí v cestě k tomu, abychom se uvolnili, důvěřovali a očekávali velké věci. Strach z neúspěchu, strach z úspěchu. Strach z neznámého. Tyto obavy nás mohou držet na místě, mohou nás držet při zemi. Jsou to ale jen myšlenky. Nejsou skutečné. Je to projekce mysli založená na minulých zkušenostech nebo představách budoucích scénářů. A stejně jako si můžete vybrat, zda budete myslet na nedostatek, nebo na hojnost, můžete si vybrat, zda budete svým strachům věřit, nebo ne. 

Když se strach objeví, a on se objeví, nesnažte se s ním bojovat ani ho odhánět. Místo toho ho uznejte, poděkujte mu za to, že se vás snaží chránit, a pak se rozhodněte soustředit se na důvěru. 

Ať se stane cokoli, máte sílu a odvahu to zvládnout. Pamatujte, že pokaždé, když si zvolíte důvěru místo strachu, přenastavujete svůj mozek. Vytváříte nové nervové dráhy, které podporují vaši novou, silnou realitu. 

A když už mluvíme o mozku, pojďme si povědět také o neuroplasticitě. Jedná se o schopnost mozku restrukturalizovat se vytvářením nových nervových spojení v průběhu života. To znamená, že váš mozek se neustále mění na základě vašich myšlenek, zkušeností a chování. Když důsledně praktikujete uvolnění, důvěru a pozitivní očekávání, doslova měníte strukturu svého mozku. Vytváříte nové nervové dráhy, které tyto stavy podporují. A čím častěji to praktikujete, tím jsou tyto dráhy silnější. 

Proto je tak důležitá důslednost. Nejde o to, abyste měli jedno skvělé meditační sezení nebo jeden den, kdy se budete cítit opravdu pozitivně. Jde o to, aby se tyto praktiky staly pravidelnou součástí vašeho života. Jde o to, abyste se znovu a znovu zaměřovali na to, co chcete, a ne na to, co nechcete. 

Nyní se chci věnovat něčemu, co se často objevuje, když lidé začínají s tímto procesem. Říkají: Ale já jsem se snažil myslet pozitivně už dřív a nic se nezměnilo. A já vám rozumím. Opravdu vám rozumím. Ale chci, abyste pochopili tohle. Tahle metoda není jen o pozitivním myšlení. Jde o sladění vašich myšlenek, pocitů a činů. Vaše myšlenky vytvářejí vaše pocity, vaše pocity řídí vaše činy a vaše činy vytvářejí vaše výsledky. Pokud tedy myslíte pozitivně, ale přesto cítíte strach nebo pochybnosti, vaše činy budou odrážet tento strach a pochybnosti a tomu budou odpovídat i vaše výsledky. Proto je tak důležité nejen myslet na to, co chcete, ale také to cítit. Vtělit se do toho. Žít tak, jako by to již bylo vaší realitou. Protože když jsou vaše myšlenky, pocity a činy v souladu, tehdy se stanete nezastavitelnými. 

Smyslem není nutit se do toho, abyste se neustále cítili šťastní. Nejde o to, abyste popírali své negativní emoce nebo předstírali, že je všechno dokonalé, i když není. Je to o tom, že si uvědomíte, kde se nacházíte, přijmete to a pak si vědomě vyberete, kam se chcete posunout. Pokud se cítíte smutní, naštvaní nebo frustrovaní, dovolte si tyto emoce prožívat. Nesnažte se je zahnat, ale také se v nich nezasekávejte. Vnímejte je, přiznejte si je a zeptejte se sami sebe: Co bych raději cítil místo nich a jak se k tomuto pocitu mohu posunout? 

Právě v tom tkví síla volby. V každém okamžiku máte moc volit své myšlenky, pocity a činy. Máte moc vybrat si, na co se zaměříte. A to, na co se soustředíte, se rozšiřuje. Zaměřte se tedy na to, co chcete, ne na to, co nechcete. Zaměřte se na to, kam směřujete, ne na to, kde jste byli. Zaměřte se na to, co je možné, ne na to, co vás omezuje. A nezapomeňte, že nejde o ignorování nebo popírání reality. 

Jde o to pochopit, že vaše vnímání vytváří vaši realitu. Dva lidé se mohou dívat na úplně stejnou situaci a na základě svého myšlení a přesvědčení vidět úplně jiné věci. Rozhodněte se tedy vidět to dobré. Rozhodněte se vidět příležitosti. Rozhodněte se vidět v každé zkušenosti ponaučení, protože když to uděláte, otevřete si zcela nový svět možností. 

Nyní si povězme něco o energii. Vše ve vesmíru je energie vibrující na různých frekvencích a podobnosti se přitahují. To znamená, že energii, kterou vysíláte do světa, k sobě přitahujete zpět. Pokud vibrujete na frekvenci stresu, obav a nedostatku, budete přitahovat další zkušenosti, které této frekvenci odpovídají. Pokud však vibrujete na frekvenci klidu, radosti a hojnosti, budete přitahovat zkušenosti, které tomu odpovídají. 

Jak tedy zvýšit své vibrace? Začíná to u vašich myšlenek a pocitů, jak jsme již probrali. Ale také to zahrnuje péči o vaše fyzické tělo, výživnou stravu, dostatek spánku a pravidelné cvičení. Všechny tyto věci ovlivňují vaši energii a schopnost udržovat si vysoké vibrace. Dalším mocným nástrojem pro zvyšování vibrací je meditace. Při meditaci ztišíte ruchy své mysli a napojíte se na pole čistého potenciálu. Vyrovnáváte se s energií vesmíru a tím zvyšujete svou vlastní vibraci. Když zvyšujete své vibrace, neovlivňujete jen sebe, ale i všechny a všechno kolem sebe. Stáváte se majákem, který vyzařuje pozitivní energii a inspiruje ostatní, aby také zvýšili své vibrace. 

Nyní chci mluvit o něčem, co lidem na této cestě často podráží nohy. O potřebě jistoty. My lidé milujeme jistotu. Chceme přesně vědět, jak věci dopadnou. Chceme záruky. Ale pravda je taková, že život je ze své podstaty nejistý a tato nejistota je vlastně dar. Díky ní je život vzrušující a plný možností. Když dokážete přijmout nejistotu, když ji dokážete vnímat jako dobrodružství, a ne jako hrozbu, otevřete se skutečným zázrakům. Zamyslete se nad tím. Kdybyste přesně věděli, jak všechno dopadne, kde by bylo to vzrušení? Kde by byl růst? Kde by byla příležitost, aby vás vesmír překvapil něčím ještě lepším, než jste si dokázali představit? 

Místo hledání jistoty tedy hledejte důvěru. Důvěřujte sobě, důvěřujte vesmíru. Důvěřujte, že vše vždy směřuje k vašemu nejvyššímu dobru, i když v danou chvíli nevidíte jak. 

Koncept odevzdání se. Odevzdat se neznamená vzdát se nebo být pasivní. Znamená to zbavit se potřeby mít vše pod kontrolou. Znamená to důvěřovat vyšší moci, ať už ji nazýváte Bohem, vesmírem, zdrojem, energií, nebo něčím jiným. Když se odevzdáte, uvolníte napětí ze snahy o to, aby se věci staly. Necháte se vést. Otevíráte se přijímání. A často to, co k vám přichází, když se odevzdáte, je mnohem větší než to, čeho byste mohli dosáhnout silou nebo kontrolou. 

Vím, že někteří z vás si teď možná říkají: Ale já mám své cíle. Mám věci, kterých chci dosáhnout. Jak se mohu odevzdat a přitom pracovat na svých cílech? A to je skvělá otázka. Klíčem je stanovit si své cíle, ujasnit si, co chcete, a pak se odpoutat od toho, jak jich dosáhnete. Udělejte svůj díl práce, podnikněte inspirované kroky, ale pak to pusťte a důvěřujte, že o zbytek se postará vesmír. Je to jako zasít semínko. Připravíte půdu, zasadíte semínko, zalijete ho a zajistíte, aby dostalo sluneční světlo. Ale nevykopáváte semínko každý den, abyste zjistili, zda roste. Důvěřujete přirozenému procesu. Víte, že časem, pokud jste splnili svůj úkol, rostlina vyroste. Vaše sny a cíle jsou jako toto semínko. Zasaďte je s jasným záměrem, vyživujte je svými myšlenkami a činy, ale pak důvěřujte procesu. Věřte, že rostou, i když zatím nevidíte výsledky. 

A to nás přivádí k dalšímu zásadnímu aspektu manifestace vašich záměrů, k vytrvalosti. V dnešním uspěchaném světě často chceme, aby se všechno dělo okamžitě. Stanovíme si cíl a pak chceme vidět výsledky, že? Ale pamatujte, že to, že nevidíte, že se něco děje, neznamená, že se nic neděje. Největší změny se často odehrávají pod povrchem, jako když semínko klíčí pod zemí, než prorazí půdu. Buďte proto vytrvalí sami se sebou i s celým procesem. Věřte, že je vše dokonale načasované. A mezitím si užívejte tu cestu. Najděte radost v přítomném okamžiku a nehledejte své štěstí stále v budoucnosti.

Nyní si povězme o něčem, co může vaše manifestace skutečně urychlit. Vděčnost. Vděčnost je jako magnet na zázraky. Když jste vděční za to, co máte, otevíráte se možnosti přijímat ještě více. Začněte a ukončete každý den vděčností. Než ráno vstanete z postele, vzpomeňte si na tři věci, za které jste vděční. Když večer usínáte, projděte si svůj den a najděte věci, kterých si můžete vážit. A v průběhu celého dne hledejte věci, za které můžete být vděční. Zpočátku možná budete muset věci, kterých si můžete vážit, opravdu hledat, zejména pokud procházíte náročným obdobím. Ale čím více budete vděčnost praktikovat, tím více se stane automatickou. Začnete si všímat krásy a štěstí všude, kam se podíváte. O to jde, začít být vděčný za věci ještě předtím, než se stanou. Buďte vděční za práci, kterou chcete, jako byste ji už měli. Buďte vděční za dokonalé zdraví, po kterém toužíte, jako by už bylo vaší skutečností. Buďte vděční za láskyplný vztah, jako by váš partner už byl po vašem boku. To znamená žít v konečném výsledku. Jde o to prožívat pocity, že máte to, co chcete, ještě předtím, než se to projeví ve vaší fyzické realitě. A když to dokážete, stanete se nezastavitelnou tvůrčí silou. 

Nyní se chci věnovat něčemu, co se často objevuje. Kdy lidé začnou vidět výsledky tohoto procesu, stane se něco, co si přáli, a oni začnou pochybovat. Říkají si: Byla to jen náhoda? Opravdu jsem to vytvořil? Žádné náhody neexistují. Vše, co se ve vašem životě děje, je výsledkem vašich myšlenek, pocitů a přesvědčení. Vše je odrazem vašeho vnitřního světa. Když tedy začnete ve svém životě pozorovat pozitivní změny, oslavujte je. Oceňte svou roli při jejich vytváření, protože když to uděláte, posílíte svou důvěru ve vlastní sílu. Posílíte svou důvěru v tento proces a otevřete se možnosti vytvářet ještě úžasnější věci. Pamatujte, že co oceňujete, to oceňuje zpět. Čím více tedy budete uznávat a oceňovat dobré věci ve svém životě, tím více dobrých věcí budete přitahovat.

Nyní si promluvme o něčem, co může vaši manifestaci skutečně posílit. O síle vašich slov. Slova, která říkáte, jsou jako kouzla, která sesíláte na svůj život. Mají moc tvořit nebo ničit, léčit nebo škodit. Věnujte pozornost slovům, která používáte, a to jak když mluvíte s ostatními, tak když mluvíte sami se sebou. Neustále si stěžujete? Mluvíte o nedostatku a omezení? Nebo používáte slova o hojnosti, možnostech a vděčnosti? Vynaložte vědomé úsilí, abyste mluvili způsobem, který je v souladu s tím, co chcete vytvořit. Místo toho, abyste říkali: To si nemohu dovolit, zkuste: "To pro mě teď není prioritou". Místo věty "Jsem ve stresu", zkuste: "Učím se zvládat výzvy s lehkostí". A co je nejdůležitější, dávejte si pozor na to, jak mluvíte sami se sebou. Mluvení se sebou samým utváří vaši realitu víc než cokoli jiného. Mluvte k sobě laskavě, povzbudivě a s láskou. Buďte sami sobě největším příznivcem. 

Nyní si povíme o něčem, co se často opakuje, když se lidé pustí do této metody. Řeknou: Ale co moje minulost? Udělal jsem chyby. Měl jsem neúspěchy. Jak se přes to mohu přenést? Musíte pochopit to, že vaše minulost neurčuje vaši budoucnost. Ano, vaše minulé zkušenosti formovaly to, kým jste, ale neurčují, kým se můžete stát. Každý okamžik je nový začátek. Každý nádech je příležitostí začít znovu. Nejste svými minulými chybami nebo selháními. Nejste svými omezujícími přesvědčeními ani starými vzorci. Jste mocným tvůrcem, který je schopen se kdykoli od základu změnit. 

Místo toho, abyste se zabývali minulostí, využijte ji jako odrazový můstek pro svůj růst. Jaké jste si odnesli ponaučení? Jak vás vaše výzvy posílily? Jak můžete své zkušenosti využít k vlastnímu růstu a pomoci ostatním? Když dokážete svou minulost takto přetvořit, nebude vás již brzdit. Místo toho se stane mocným nástrojem transformace. 

Nyní si řekneme něco, co je pro dlouhodobé udržení této praxe zásadní. Péče o sebe. Péče o sebe není sobecká. Je nezbytná. Nemůžete nalévat z prázdného poháru. Nemůžete vyzařovat pozitivní energii, pokud jste vyčerpaní. Proto si péči o sebe stanovte jako prioritu. Pro různé lidi to znamená různé věci. Může to znamenat věnovat čas meditaci nebo cvičení. Může to znamenat odmítnutí závazků, které vás vyčerpávají. Může to znamenat trávit čas v přírodě nebo se věnovat koníčkům, které máte rádi. Ať už je pro vás péče o sebe sama jakákoli, nezapomínejte na ni. Naplánujte si ji do svého dne stejně jako jakoukoli jinou důležitou schůzku. Protože když se staráte sami o sebe, můžete toho mnohem víc dát ostatním a svým snům. 

A nezapomeňte, že péče o sebe není jen o vašem fyzickém zdraví, ale také o vašem duševním a emocionálním zdraví. Věnujte pozornost myšlenkám, kterými krmíte svou mysl. Neustále konzumujete negativní zprávy nebo se zaplétáte do drbů? Živíte svou mysl inspirativními knihami, povzbudivými rozhovory a pozitivními afirmacemi? Vaše mysl je jako zahrada. Co zasadíte a vyživujete, to poroste. Záměrně se tedy věnujte tomu, co na své duševní zahradě pěstujete. 

Nyní, když se blížíme ke konci, vám chci připomenout něco důležitého. Tento proces je cestou, nikoliv cílem. Čekají vás vzestupy a pády. Budou dny, kdy se budete cítit na vrcholu světa, a dny, kdy vám bude dělat problém zůstat pozitivně naladění. A to je v pořádku. Je to součást lidské zkušenosti. Klíčem je neodsuzovat se za tyto výkyvy, ale pozorovat je se soucitem a zvědavostí. Ve dnech, kdy se cítíte skvěle, se do tohoto pocitu opravdu opřete, zesilte ho a nechte ho naplnit každou buňku vašeho těla. A ve dnech, kdy se vám nedaří, k sobě buďte laskaví. Pamatujte, že i to pomine. A používejte nástroje, o kterých jsme mluvili, meditaci, vděčnost, pozitivní mluvení k sobě samým, které vám pomohou změnit energii. 

Nezapomeňte, že vaším cílem není dokonalost. Vaším cílem není cítit se neustále úžasně. Jednoduše se zavazujete k vědomému tvoření. Znovu a znovu se rozhodujete zaměřit se na to, co chcete, a ne na to, co nechcete. A když to budete dělat důsledně, začnete si všímat změn. Možná to budou zpočátku jen drobnosti. Budete se cítit o něco klidnější. O něco lépe budete zvládat stres. Během dne si budete všímat častějších chvil radosti. 

Ale jakmile budete v této praxi pokračovat a stane se pravidelnou součástí vašeho života, začnete pozorovat větší změny. Začnou se objevovat nové příležitosti. Lidé budou přitahováni vaší energií. Věci, které vás dříve trápily, vás nebudou tolik ovlivňovat. A než se nadějete, rozhlédnete se kolem sebe a uvědomíte si, že se váš život proměnil ne proto, že jste bojovali, tlačili a nutili věci, aby se staly, ale proto, že jste se uvolnili, důvěřovali a očekávali, že k vám velké věci přijdou samy. 

Proto vás vyzývám, abyste si to ode dneška navykli praktikovat. Uvolněte se a nechte se unášet proudem života, věřte, že vše vždy funguje pro vaše nejvyšší dobro, a očekávejte, že se zázraky nebudou dít někdy v budoucnu, ale právě teď a tady. Pamatujte, že jste tvůrci své reality. Máte moc utvářet svůj život jakýmkoli způsobem, který si zvolíte. Rozhodujte se tedy moudře. Vybírejte si myšlenky, které vás posilují. Vybírejte si pocity, které vás povznášejí. Vybírejte si činy, které jsou v souladu s vaší nejvyšší vizí. A co je nejdůležitější, rozhodněte se věřit sami v sebe. Protože když si věříte, když skutečně znáte svou vlastní sílu, není nic, čeho byste nemohli dosáhnout. 

Tak jděte vpřed a tvořte. Uvolněte se a důvěřujte, očekávejte zázraky a sledujte, jak se váš život proměňuje tak, jak jste si nikdy nemysleli, že je to možné. Vesmír vás chce podpořit. Jediné, co musíte udělat, je otevřít se mu. Děkuji vám, že jste dnes tady. Děkuji vám, že jste se odhodlali k této cestě transformace. A pamatujte, že každý okamžik je novou příležitostí znovu se rozhodnout, sladit se se svým nejvyšším já a vytvořit si život svých snů. Máte na to. Nyní vyjděte ven a nechte své světlo zářit. Svět čeká na vaše jedinečné dary. Přijměte svou sílu a nechte se pohltit magií.

Přeji krásné kouzelné dny

Moni C.

(zdroj: Dr. Joe Dispenza)

Máš v sobě větší sílu, než je tvá logická mysl schopna pochopit.

  • Svobodná podnikatelka z pláže Moni C. (SEA = moře)
  • Vášnivá cestovatelka milující svobodu a zvířata
  • Průvodkyně osobním a podnikatelským rozvojem
  • Mentorka vnitřního bohatství a intuitivní průvodce k aktivaci vnitřního kompasu
  • Networkingový Elite lídr frenčízového systému mise "Life By Design"
  • Certifikovaný Theta Healing průvodce (Basic DNA)
  • Autorka transformačních online programů Bohatý Život a Dej a bude Ti dáno (aneb Jak zvýšit své příjmy skrz ladění emociálního vztahu s penězi)
  • Autorka programu "Aktivuj svůj vnitřní kompas" aneb jak žít v souladu se svou intuicí a užívat FLOW života?
  • Milovnice omlazování zevnitř ven

A jak se obyčejná holka z malého města stala svobodnou podnikatelkou z pláže?

S ČÍM MŮŽU POMOCT?

Jak získat opravdovou SVOBODU zevnitř ven?

      Jak se zase cítit a vypadat              skvěle ve svém těle?      

Jak násobit příjem i svobodu a plnit si své sny?

Objev Online Programy, které učí, jak žít život, ze kterého si člověk nemusí brát dovolenou.

Bohatý život

Jak si lze díky pochopení, jak naše mysl funguje, totálně změnit život k lepšímu?      

Dej a bude Ti dáno

aneb Jak zvýšit své příjmy, pracovat s energií peněz a cítit se s penězi tak, abychom je přitahovali?

Aktivuj svůj vnitřní kompas

Jak žít život ve spojení se svou vnitřní moudrostí ANEB jak objevit svého vnitřního génia?