Čoko pěna zdravěji

Cokoliv co je ČOKOLÁDOVÉ je moje velká slabost, přiznávám se.
Snažím se každopádně více a více limitovat množství cukrů, za zdravější varianty. Každopádně kdekoliv se ocitnu a narazím na čokoládový mousse neboli pěnu, musím otestovat a z mého celého světového seznamu do dnes jednoznačně vede Boracay. Pokud budeš mít cestu, max doporučuji – napiš a předám přesnou lokalitu.

Tento domácí, zdravější čoko mousse jsem vynalezla teď nedávno a musím se pochlubit, že stojí za to. A hlavně je to velmi jednoduché.

Na cca 4 skleničky potřebuješ:

  • 2 středně velká avokáda
  • 3 banány – v Evropě je máte větší, tak asi budou stačit 2 :)
  • 1 vysoce procentní hořkou čokoládu nebo kakao
  • hrstku mandlí nebo arašídů (co dům dá)

Rozmixuji avokádo, banány, hrstku mandlí, vysoce procentní roztavenou hořkou čokoládu (nebo kakao) a do toho na konci zamíchám také kousek čokolády jenom nakrájené na malé kousky, ať to potom trochu křupe. Vložím do sklenice, já ráda používám pohár na šampaňské a dám do lednice uležet na pár hodin (no po pravdě to většinou nevydržím a hned sním).

Celá ta kombinace chutná vážně bravůrně. :)
Tak dobrou chuť
Moni C.